בזמן שלרבים זה תמיד נראה כמו חלום, פנטזיה לעבוד מהבית, היום אנחנו מגלים יותר ויותר כמה זה יכול להיות מורכב. נכון שהמצב הוא חריג ומיוחד ועדיין, גם אם כולם היו במשרד ורק אנחנו היינו בבית או שבכל מקרה אנחנו עובדות מהבית, אנחנו צריכות כלים שיעזרו לנו לנהל את השגרה הזו.
מ-2015 אני מנהלת עסק עצמאי של עבודה מהבית, בתי קפה וחללים משותפים אחרים. לפעמים עבדתי עם אחרים אבל רוב הזמן זה לבד, גם כשהייתי צריכה לנהל אחרים מרחוק, כשכל אחד באזור אחר.
ביוני 2018 יצאנו, בעלי ואני, לנוודות דיגיטלית. מה זה אומר? שאין לנו מגורי קבע והעסק שלנו עובד היכן שיש wifi. שנינו עובדים שעות ארוכות מהדיגיטל ונכון שאין 4 קירות שהם שלנו אבל גם כאן צריך לדעת לשמור על שגרת עבודה, זמן לפנאי וגם זמן לסדר וניקיון. יש ימים שזה מאתגר אבל סיגלתי לעצמי הרגלים שעוזרים לי לשמור על מסגרת ולא משנה היכן אני נמצאת או מאיפה אני עובדת.
הנה 11 כלים שיעזרו לך להפיק את המקסימום מהבית:
1. פינת עבודה קבועה ומסודרת
השתדלי לדמות את פינת העבודה שבחרת לפינת עבודה אמיתית עד כמה שאפשר. המחשב שלך יהיה מונח שם ואת תצטרכי לגשת אליו כדי לעבוד, המחברות, כלי כתיבה, פתקאות שאת רושמת לעצמך וגם משפט מוטיבציה ומעורר השראה שבכל פעם שתגיעי לפינה הזו תזכרי עד כמה לא מובן מאליו הפוקוס שאת שמה והמחויבות שאת משקיעה.
2. התלבשי בהתאם
עד כמה שמפתה להישאר בפיג׳מה, צאי מהמיטה ונהלי את שגרת הבוקר שלך כשגרה לכל דבר. צחצחי שיניים, סדרי את השיער, תתאפרי ותתלבשי. תוסיפי גם בושם. מנסיון, זה משפר משמעותית את התחושה.
את יכולה ללבוש משהו שלא היית לובשת למשרד כל עוד זה ראוי מספיק לשיחת וידאו עם קולגות ולקוחות. אחרת, יש סיכוי גבוה שאת עשויה לדחות שיחות שאת צריכה לעשות למועד אחר, שתהיי לבושה אחרת, ואנחנו יודעות שלא תמיד ברור מתי זה יקרה.
3. שמירה על איזון וארגון
העבודה שם וגם המשפחה שם. מאוד קשה לצייר גבול ברור כשהכל מתערבב לך. לכן, התפקיד שלך זה לנסות לייצר גבולות ברורים עד כמה שאפשר״ חלוקת היומן לאורך היום, עבודה עם חלונות זמן, רשימת todo list, דד ליינים לעצמך. תכנני את היום שלך גם כשהוא מתנהל בתוך הבית.
4. נסי להתחיל מוקדם
והשתדלי להתחיל באותה השעה את העבודה. המטרה שלך היא יצירת הרגלים. המוח לא מבחין בין מציאות לדמיון והרגלי עבודה של שנים לא ישתנו בין לילה. ככל שתקפידי לשמור על ההרגלים של סדר יום, יהיה לך יותר קל.
5. התמצאות בכלי העבודה העיקריים שלך
זה כנראה יהיה בעיקר המחשב שלך מכיוון שאת תעבדי בעיקר איתו. תבדקי עם עצמך אם את מכירה את תוכנות המחשב החשובות והרלוונטיות לעבודתך. סביר להניח שתצטרכי להיות מיומנת בתוכנות ספציפיות בעוד באחרות יידרש רק ידע חלקי.
אם יש אמצעים טכנולוגיים נוספים איתם את עובדת, התיידדי איתם, תלמדי איך הם יכולים לעזור לך להפיק תועלת מירבית על ידי שימוש בהם. הם חברים, לא אוייבים.
6. קריאת מיילים והודעות ווטסאפ
הגבילי את קריאת המיילים לפעם או פעמיים ביום, בזמנים ברורים בלו״ז. אני ממליצה גם להוריד התראות מקבוצות ווטסאפ ואפילו להשתיק את הטלפון כשאת מטפלת במשימות שלא מצריכות שימוש בו. אחרת, את תמצאי את עצמך קופצת מדבר לדבר, והזמן ינהל אותך במקום שאת תנהלי אותו. אל תדאגי! אם משהו ממש דחוף, יתקשרו אליך.
7. קחי הפסקה
הפסקות הן חלק משגרת היום שלך. לא לפספס את הפסקת הצהריים, לצאת להפסקה מפעם לפעם (שרשמת לעצמך בלו״ז). תעצרי לנשום, תעצרי להזיז קצת את הגוף, תקומי להכין לך לשתות או לראות מה קורה עם שאר בני המשפחה.
מה לא לעשות בהפסקות האלה? להתחיל מטלות שקשורות לבית. מטלה קטנה אחת של רחיצת כלים עוברת ל״רק״ נזרוק את הזבל ו״רק״ נשים כביסה. אם את יודעת בוודאות שמטלה אחת קטנה תישאר כזו אז אין בעיה. אבל אם את חושבת שאת עדיין לא חזקה לעצור בדיוק בסיום המשימה שבחרת אז פשוט לא.
אל תדאגי, זה יהיה שם גם כאשר תסיימי את יום העבודה או שאולי יפתיעו אותך ותגלי דברים חדשים על בני המשפחה שלך.
8. שמירה על פעילות גופנית
בין אם את מתאמנת בשגרה ובין אם זו בדיוק ההזדמנות עבורך לפתח הרגל חדש, הקפידי על לפחות 2-3 אימונים בשבוע של בין 20-30 דקות.
הילדים בבית? תהפכו למשפחה מתאמנת. שתפי אותם בתרגול, תבחרו לכם סרטון יוטיוב לתרגול משותף או כל דרך אחרת שתוכלו להיתאמן בה. הם לא רוצים? אין בעיה. גייסי אותם לעזור לך לשמור על השגרה. שיהיו שומרי הסף שלך לווד שאף אחד לא מפריע לך 😉
9. פרודוקטיביות לאורך זמן
אם את מרגישה שהפרודוקטיביות שלך יורדת, שאת לא מצליחה לחשוב בבהירות ואת שמה לב שאת טועה יותר או מתבלבלת, תעצרי הכל. לפני כל דבר אחר את רוצה להשיג בהירות לעצמך.
קחי דף נייר ותורידי עליו את כל מה שיש לך בראש. אחרי זה תתחילי לאגד את הדברים לנושאים שונים. יהיה לך קל יותר לתעדף דברים וליצור תהליך מובנה לדברים שאת צריכה לעשות.
לפני שאת צוללת מחדש לעשייה, תעצרי לנשום כמה דקות, להכניס חמצן למוח ורק אז תחזרי לעבודה. אם עדיין לא הולך, שחררי. גם בשגרה אנחנו לוקחים חופש.
10. שיחות טלפון - מתי וכמה?
השתדלי לרכז אותן למועדים מסויימים ביום. לרוב שיחות טלפון תייצרנה לך עוד עבודה וכתוצאה מכך, הסחת דעת מהדבר שבו טיפלת לפני שקיבלת את השיחה. רכזי את השיחות והמשימות שתיווצרנה בעקבותיהן לנקודות זמן ביומן שלך ואז תמשיכי.
11. תיאום ציפיות
מול שאר האנשים בבית, מול האנשים שאיתם את עובדת. ככל שתיאום הציפיות יהיה ברור יותר כך הדבר ייקל עליך לעמוד בלוז שלך ולבצע את המשימות המתוכננות ואולי אפילו לייצר פיתוחים חדשים בתקופה הזו.
מקווה שהפוסט הזה יעזור לך לנהל טוב יותר את השגרה מהבית. אשמח שתשתפי אותי אם יישמת משהו מכאן. גם אם תקחי רק חלק מהעצות כאן, אין לי ספק שתרגישי שינוי משמעותי מהר מאוד. בהצלחה!